Sociale vaardigheden MBO

Breingeheimen Emotioneel intelligent ondersteunt de studenten bij het aanleren van sociale competenties. Het gaat hier om competenties die kennis, houdingsaspecten en een brede spectrum vaardigheden betreffen die noodzakelijk zijn voor goed kunnen omgaan met anderen, sociaal kunnen functioneren in de klas, maar ook op stages en in de samenleving als geheel.

omslag Breingeheimen Emotioneel intelligent

Tijdens het vormgeven van dit boek koos ik voor een dynamische en levendige compositie. Het leek me het beste om de grote hoeveelheid afbeeldingen, tekstkaders en visuele elementen met elkaar te combineren door midden van een flexibele compositie. De diagonaal golvende lijnen creëren een liquid grid waarin de tekstkaders geplaatst werden. De meerwaarde is een visuele hiërarchie met een flexibele uitstraling.

binnenwerk Breingeheimen Emotioneel intelligent

Dit werkboek is een praktische leshulpmiddel waarbij ik aan alle aspecten heb gedacht. Bijvoorbeeld de invulkaders; naadloos geïntegreerd in de vormgeving en dankzij de zorgvuldig gekozen papierkwaliteit ook goed beschrijfbaar.

spread werkboek over emoties en gevoelens
spread thema 4, les 1: ‘Emoties: pieken en dalen’ en les 2: ‘Op gevoelens trappen’

Door de flexibele compositie lijken de kleurvlakten in elkaar te vloeien. De diagonale en golvende lijnen scheiden de content in functionele asymmetrische kaders waardoor een mooi en rustig effect ontstaat.

Breingeheimen Emotioneel intelligent richt zich op de thema capaciteiten ontwikkelen. Dit omdat studenten behoefte hebben aan ondersteuning bij het aanleren van bepaalde competenties. Het probleem is dat het onderwerp snel saai kan lijken. Daarom verrassende vormgeving dat het lezen ervan vlot en prettig maakt.

spread thema 3, les 1: ‘De behoeftepiramide’ en les 2: ‘Weten waar je staat-jezelf kenen’

De inhoud van dit boek is verdeelt is kleine, goed leesbare tekstblokken wat de chaos en verwarring bij de lezers helpt voorkomen. Op het onderstaande voorbeeld is het goed te zien.

spread thema 2, les 1: ‘De eerste indruk’ en les 2: ‘Het geheim van goede relaties: spiegelneuronen’

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven